RONING | KØBENHAVNSKREDSEN
  • Nyheder
  • Motionsroning
  • Ungdom
  • Kaproning
  • Om
    • Det historiske
    • Kredsbestyrelsen
    • Kredsens klubber
    • Kredsens historie
    • Kredsens trailere
    • Kredsens artikelarkiv
  • Nyhedsbreve
  • Seneste nyt
Billede

Det historiske - herunder nyt om navne

Der knytter sig så meget historie til roningen i København. Enkelte af roklubberne i kredsen har for længst passeret de 150 år, og er blandt Danmarks ældste idrætsklubber.
Her kan du læse forskellige historiske indslag - men også nyt om navne, der knytter sig til roningen i København.


Lyngby Dameroklub fejrer 90 flotte år
Af: Mette Bacher
Lyngby Dameroklub fyldte den 2. august, 2022, 90 år, og det blev fejret med en fin fødselsdagsfest og båddåb, den 20. august, hvor vejret var, som bestilt til dagen.
Om eftermiddagen var der reception for medlemmer og venner af huset. Der blev døbt to både og holdt taler. Borgmester for Lyngby-Taarbæk Kommune, Sofia Osmani, var blandt gæsterne, det samme var repræsentanter for DFfR og naboen, Lyngby Roklub.
Samme aften fejrede godt 50 kvindelige medlemmer klubben med fin middag i de dejlige lokaler med den forrygende udsigt over Lyngby Sø.
Nedenfor ses glimt fra eftermiddagen. Tak til Inger Barløse for fine fotos.
Billede
To både blev døbt, en singlesculler, som dagligt benyttes af LDRs eneste fuldstidskaproer, Caroline Terkelsen. Nu hedder båden: Vittula, som er navnet på en gudinde for glæde og jubel. Det er LDRs tidligere formand, Hanne Brusch, der døber båden. Foto Inger Barløse
Billede
Klubben fik også døbt en Lite-båd, som medlem: Mette Pedersen døbte: Ællingen. Det var et af klubbens kendte medlemmer, Aase Funch, der tog turen i den nye båd. Foto Inger Barløse
Der er ikke mange "rene" dameroklubber tilbage, og lige om lidt er de en færre, idet Kolding Dameroklub fusionerer med Kolding Roklub.
Det eneste, som de eksisterende dameklubber har til fælles er, at det hovedsageligt er medlemmer med en alder på den anden side af 40+, også over de 50+, og hvis dameklubberne fortsat skal bestå, kræver det en indsats for at få unge til at fatte interesse for roningen, og få dem ind i et sundt og godt miljø, for derefter at blive hængende, som medlemmer.
Billede
Økonomiansvarlig i DFfR, hovedbestyrelsesmedlem: Susanne Thorsen, holdt tale for damerne. Foto Inger Barløse
Billede
Solveig Poulsen er tidligere dygtigt bestyrelsesmedlem i LDR men også en dygtig sangmager. Hun havde tilføjet et nyt vers til en af de tidligere hyldestsange, hun har kreeret for Lyngby Dameroklub. Foto Inger Barløse
Dameroklubben har fine faste aktiviteter, og så er medlemmerne gode til at samles til onsdagsmiddagene, hvor klublokalet fyldes op og lækker mad indtages.
Billede
Tine Christensen var for år tilbage kaproer i Lyngby Dameroklub. For godt ½ år siden blev hun formand for den "ældre" dameroklub. Foto Inger Barløse
Billede
Flot fremmøde - flot dag. Damerne fik fejret roklubbens fødselsdag med manér. Foto Inger Barløse
Lyngby Dameroklub havde, for år tilbage, en ganske solid kaproningsafdeling, men den snævrede ind, og i dag nyder en lille gruppe tidligere kaproere at træne og stille op til mastersregattaerne, mens man håber på at kunne fastholde de få piger, der stadig ror outriggerroning ved regattaerne.

Udover det daglige smukke rofarvand, deler LDR bådhus med Lyngby Roklub i Taarbæk, hvor der i hele sommersæsonen ligger et par inriggere og en coastalbåd klar til ture på Øresund. Det betyder, at de kvindelige medlemmer nu også deltager i Københavnskredsens Kr. Himmelfartstur, og melder sig gerne til, når kredsen arrangerer SPP, Sved-på Panden, en turnering, hvor alle kan være med.

Mindeord over

Dan Nielsen,
Danske Studenters Roklub


Billede
Dan Nielsen ses her, hvor han i forbindelse med DSRs 150 års Jubilæum i 2017 får overrakt en fin erkendtlighed af formand for DSR, Kasper Haagensen. Foto Mette Bacher
Et livslangt medlemsskab af DSR, men også en dygtig og myndig dirigent ved Københavnskredsens Generalforsamlinger indtil for ganske få år siden.

Dan Nielsen er netop, denne dags morgen, den 20. maj, 2021, gået bort i en alder af 80 år.
Dan Nielsen, der var advokat, stod altid klar til at hjælpe Københavnskredsen, hvad enten det var med juridisk assistance, eller som dirigent ved kredsgeneralforsamlingerne.
Kredsen nød især godt af Dans store juridiske bistand, da DFfR besluttede sig for at nedlægge kredsene.
En stor udfordring for Københavnskredsen, hvor Dan Nielsens hjalp med alle de juridiske spørgsmål, der knyttede sig til vedtægterne, til ejendomme og formue i Københavnskredsen under denne noget tunge proces.
Det blev til ikke så få møder for daværende kredsformand, og kasserer med Dan Nielsen.

I DSR var Dan Nielsen Æresmedlem, Formand for DSRs Bådværfts bestyrelse igennem mange år, redaktør af DSRs flotte klubblad, men senest også koordinator på morgenroningen i DSR.

Vi er taknemmelige over Dan Nielsens store hjælpsomhed overfor kredsen

Æret være Dan Nielsens minde.
Københavnskredsens Bestyrelse



Propagandaroning blokerede for Studenterkaproning
Billede



Kristi Himmelfartsturen til Struckmannparken
- se, hvordan det gik i 1931


Københavnskredsen har flere aktiviteter, der har eksisteret i mange år. Ikke mindst den årligt tilbagevendende tur til Struckmannparken v. Skodsborg, der har mere, end 100 år på bagen.
Turen finder sted Kristi Himmelfartsdag, hvor roerne i København entrer bådene for at ro den pæne tur til Skodsborg.

Bådene trækkes op på stranden, og kl. 12.00 er der fælles spisning af de medbragte madpakker, og derefter går man over til den faste konkurrence, som har været der i alle årene: Tovtrækning.

Tidligere havde man også sækkevæddeløb, æggeløb, teltopslagning på tid, og andre fælles konkurrencer.
Efter endt dåd, ror man hjem til klubberne igen.

For en del år siden, var det også et fast indslag, at man rundede dagen af med en stor fest, som regel i Roforeningen KVIK, hvor deltagerne mødte rødmosset og trætte frem, efter en lang, men dejlig dag i solen på vandet.
Men nu har man nok i selve turen, og derfor er der ikke fest efterfølgende, men det kan sagtens genindføres, hvis nogen orker og har lyst...

Et dårligt vejr kan spænde ben for at mødes i Skodsborg, men som regel lykkes det alligevel, for så må man tage turen ad landevejen.
Se indslaget fra 1931 nedenfor:
Billede
Og traditionen lever videre - her, næsten 90 år efter ovenstående artikel...
Billede
Det er yderst sjældent, at Kristi Himmelfartsturen IKKE afvikles, på grund af vejret. Sådan så det ud for få år siden, en herlig dag i Skodsborg, men i 2019 måtte deltagerne opgive at ro til Struckmannparken. Foto Mette Bacher
Billede
Tovtrækning er stadig et sikkert indslag ved Københavnskredsens årlige Kristi Himmelfartstur, her med seje damer fra Roklubben Gefion, som aktør. Foto Mette Bacher
© COPYRIGHT 2018. ALL RIGHTS RESERVED.
  • Nyheder
  • Motionsroning
  • Ungdom
  • Kaproning
  • Om
    • Det historiske
    • Kredsbestyrelsen
    • Kredsens klubber
    • Kredsens historie
    • Kredsens trailere
    • Kredsens artikelarkiv
  • Nyhedsbreve
  • Seneste nyt